Alex Foster vahvistaa Bisonsin korinaluspeliä

Bisonsin ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus tulevalle kaudelle on 23-vuotias Alex Foster. 203-senttinen Foster tulee vahvistamaan sisäpeliä yhdessä Petteri Ruutiaisen sekä Juho-Matti Henttosen kanssa. Plainfieldin kaupungista Illinoisista kotoisin oleva Foster aloitteli uraansa Setonin Akatemiassa, josta sai rekryn kovaan NCAA:n Texas Techin yliopistoon. Saman yliopiston kasvattina voidaan muistaa myös varhaisemmilta vuosilta Loimaan ”oma poika” Martin Zeno.

Edustettuaan Texas Techiä kahden kauden ajan Foster vaihtoi koulua ja uusi osoite löytyi Bradleyn Yliopistosta. Bradleyn roolitus ei suosinut Fosteria ja hän jäikin pienelle peliajalle (5.4 min ja 2.1 pistettä/ottelu). Viime kaudella tie vei Jammu Wilsonin vanhaan yliopistoon Albanyyn, jossa vastuu kasvoi merkittävästi. 15 minuutin keskiarvolla Foster keräsi tilastot 4.6/4.7.

Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin odottaa uudelta pelaajalta uutta boostia uralleen.

  • Foster on urheilullinen, hyvä heitontorjuja ja hyvä levypallopelaaja. Peliaika oli usein kortilla, mutta siihen nähden hän keräsi kelpo tilastot. Foster pelaa isolla energialla ja tulee taatusti nauttimaan kasvavasta vastuusta.

Fosterin sopimus kattaa ensi kauden ja sopimuksessa on kuukauden koeaika. Loimaalla mies nähdään ensi kertaa syyskuun alussa.

 

2018-07-28T17:08:44+00:00 28.7.2018|Ajankohtaista|