Arttu Mannelin Biisoneiden uuden nousun pääarkkitehdiksi

Läntisestä II Divisioonasta valtakunnalliseen Divari B:aan noussut Lokoko Bisons on kiinnittänyt uuden päävalmentajansa. Viime kaudet Lahti Basketballia divarissa komentanut ja Koripalloliiton huippukoripallovalmentajatutkinnon suorittanut Arttu Mannelin, 34, johdattaa Bisonsin uuteen nousuprojektiin 3+2-vuotisella sopimuksella.

2010-luvun menestyksekkäimpiin suomalaisjoukkueisiin kuulunut Bisons aloitti uuden tulemisensa valtakunnan huipulle päättyneellä kaudella läntisen alueen II Divisioonasta, missä joukkue selvitti tappioitta tiensä valtakunnalliseen Divari B:aan.

Bisonsin menestysprojektin veturiksi värvätty Mannelin on osoittanut viimeisen vuosikymmenen aikana kykynsä niin nuorten pelaajien kehittäjänä kuin menestyvien joukkueiden valmentajanakin.

– Bisons oli Suomen paras koripallojoukkue useamman vuoden ajan, enkä voi kuvitella valmentajana parempaa tilannetta kuin päästä uutta kasvua hakevaan, jo entuudestaan menestyneeseen seuraan päävalmentajaksi, Mannelin tiivistää tunnelmansa.

Mannelinin päätehtävä on Bisonsin edustusjoukkueen valmentaminen takaisin Korisliigaan lähivuosien aikana, jonka lisäksi Bisons ja Loimaan Korikonkarit tähtää hänen oppejaan hyödyntäen alueensa johtavaksi juniorivalmennuskeskukseksi.

– Mielestäni hyvän valmentajan tehtävään kuuluu paitsi auttaa joukkuettaan menestymään, myös rakentaa joukkuetta tukevalle pohjalle, kuten kaikki suuret valmentajat ovat historian saatossa tehneet. Pyrkimykseni on toteuttaa asioita niin kuin niitä on järkevin toteuttaa paikallisessa toimintaperinteessä.
Bisons on aloittanut pelikauden 2017-18 joukkueensa kokoamisen Mannelinin johdolla. Pelaajasopimuksia on luvassa lähiaikoina.

– Loimaan alueen pelaajat kartoitetaan ensiksi, jonka jälkeen katsomme, keitä suomalaispelaajia meillä on mahdollista saada mukaan pitkän tähtäimen nousuprojektiin. Viimeiseksi viimeistelemme joukkueen rungon amerikkalaispelaajilla.

 

Arttu Mannelin pähkinänkuoressa

  • Syntynyt 13.12.1982
  • Kasvattajaseura: Lahden NMKY
  • HKVT (Koripalloliiton huippukoripallovalmentajatutkinto) ja VAT (valmentajan ammattitutkinto)
  • Kymmenen vuotta ammattivalmentajana, joista kaksi viimeisintä Lahti Basketballin päävalmentajana. Sitä ennen valmentajana ja valmennuspäällikkönä Namika Lahti Junioreissa
  • Valmentajana SM-kultaa 22-vuotiaiden, A-poikien ja B-poikien SM-sarjoissa.
  • Lahti Basketballin kanssa keväällä 2016 Divari B:n voitto, keväällä 2017 Divari A:n runkosarjan voitto ja finaalipaikka
  • Viisi vuotta nuorten maajoukkuevalmentajana
  • Pelaajana Korisliigaa Namika Lahden paidassa 2003-05, SM-hopeaa 2004

2017-05-05T13:06:58+00:00 5.5.2017|Ajankohtaista|