Biisonit voittamattomana joulutauolle, BC Sisu kaatui Porissa

BC Sisu – LoKoKo Bisons 68-84 (27-38)

 

Biisonit matkasivat viimeiseen runkosarjan otteluun Poriin yhdessä 30-päisen fanijoukkonsa kanssa. Pelifiilistä haettiin bussissa tonttulakit päässä istuen ja liekö juuri siitä johtuen, että joukkueen pelaaminen oli kuin joulupukin matka reessä Petteri Punakuonon vetämänä, nousuja ja laskuja!
 

Vastustaja, sarjassa kakkosena Biisonien takana majaileva, BC Sisu on viime kauden läntisen alueen II-divisioonan voittaja ja joukkueen kokoonpano koostuu suhteellisen pitkään yhdessä pelanneista ja kokeneista pelureista.
Kotijoukkueelle kyseessä oli varmastikin kauden pääottelu. Ottelun markkinointiin oli panostettu mm.  mainoksilla paikallisessa lehdessä ja sosiaalisessa mediassa, lisäksi ottelun tiimoilta oli kotijoukkue Sisu saanut kutsun paikallisradioon haastateltavaksi. Ottelumarkkinoinnin voidaan todeta onnistuneen, sillä peliareenana toimivan Winnovan halliin oli yleisöä saapunut toistasataa ja tunnelma heti ottelun alusta alkaen oli todella hieno!
 

BC Sisu lähti otteluun ilman muutamaa peluriaan ja Biisonit taasen ilman kuumesairasta Jani Kivistä. Biisonien kokoonpanoon paluun teki lievästä alaraajavammasta toipunut Vinay Parmar.
 

Ensimmäinen jakso oli tasaista vääntämistä ja molempien joukkueiden otteissa oli havaittavissa selvää hermostuneisuutta. Jakson päättyessä tulostaululla lukemat 13-15 Biisoneille.  Pisteiden valossa ensimmäisen jakson tehomieheksi ehkä hieman yllättäenkin nousi Konsta Ahola 6 pisteellä.
 

Toisen jakson alussa Biisonit lisäävät vauhtia ja erityisesti aktiivisella puolustuspelillä vastustaja pakotetaan virheisiin. Vastustajien pallonmenetyksistä päästään juoksemaan helppoja koreja ja näyttää siltä, että Biisonit ovat karkaamassa kotijoukkueelta. Tässä vaiheessa jaksoa kuitenkin Biisonien puolustuspelaaminen hetkeksi unohtuu ja samaan aikaan hyökkäyspäässä heitot kolisevat pääosin rautoihin. Synkän jakson aikana kotijoukkue hilaa itsensä iskuetäisyydelle, mutta erän lopussa Biisonit ryhdistäytyvät ja pitkälle tauolle siirrytään tilanteessa 27-38.
Pisteet 2. jakson jälkeen Reid 9, Jackson 5, Parmar 5, Bjekovic 5, Lammela 6, Selinheimo 2, ja Ahola 6.
 

Kolmannella jaksolla Biisonien vuoristoratamaiset esitykset saavat jatkoa. Jakson alussa repäistään ja siirrytään jopa ratkaisevalta tuntuvaan 20 pisteen johtoon. Liekö tukeva johto aiheuttanut joukkueelle hyvän olon tunteen, kun jakson loppuosan aikana esitykset ovat sangen flegmaattisia ja kotijoukkue päästetään peliin mukaan! Kolmas jakso päättyy kutkuttavassa tilanteessa 52-60!
 

Neljännellä jaksolla peli jatkuu tiukkana. Biisonien ratkaisut syntyvät edelleen pääosin korin alta, heittopelin jatkuessa heikkona! Kotijoukkue roikkuu voittotaistelussa mukana, kunnes peliaikaa on jäljellä nelisen minuuttia. Bisons rankaisee armottomasti kotijoukkueen virheistä ja karkaa voittoon!
 

Yhdeksi ottelun ratkaisijaksi pitää nostaa Kyle Reid, joka läpi ottelun oli kotijoukkueelle liki pitelemätön korinaluskahinoissa. Reidin huiman ”tupla-tuplan” arvoa nostaa se tosiasia, että kotijoukkueen isot miehet joutuivat häntä puolustaessaan rikkomaan useasti.
 

Biisonit siirtyvät joulutauolle sarjan ainoana puhtaan pelin joukkueena 11 voitolla.
Seuraava kotiottelu pelataan vasta ensi vuoden puolella 7.1. BC Nokia vastaan.
 

BC Sisu – LoKoKo Bisons 68-84 (27-38)
erät: 13-15, 14-23, 25-22, 16-24
Reid 26/19/5t, Jackson 14/7/8s/4r, Selinheimo 4/2, Parmar 12/6/4s, Lammela 11/4, Bjekovic 11/5, Ahola 6/3.

2016-12-19T09:54:18+00:00 19.12.2016|Ajankohtaista|