Bisons askeleen lähempänä runkosarjan voittoa

Munkkiniemen Kisapojat – LoKoKo Bisons 81 –97 (39-46)

Bisons kohtasi sunnuntain iltapäiväottelussa sarjan kärkipaikkaa hallussaan pitäneen Munkkiniemen Kisapojat. Syyskaudella vain Bisonsille hävinnyt MuKi oli marssinut kotonaan pelkästään voitosta voittoon. Kahdeksalla pelaajalla Helsinkiin matkannut Bisons joutui lähtemään otteluun ilman uunituoretta pienen pojan isää Sebastian Bookeria. Bookerin puuttuessa Bisons-kapteeni Jani Kivinen sai komennuksen aloitusviisikkoon.

Kolmannen kerran peräkkäin Bisons aloitti pelin vahvasti. Juho-Matti Henttonen löi Bisonsin alkutahdit ja kun MuKilla oli vaikeuksia oman hyökkäyksensa kanssa, lisäsi Esko Salonen Bisonsin johdon jo kymmeneen. Vaihtojen myötä MuKi pääsi peliin paremmin mukaan. MuKin nopea takamies Markus Rautasalo ja kokenut Panu Pursiainen toivat hyvää energiaa penkiltä ja MuKi saikin hyökkäyksen muutosten myötä paremmin rullaamaan. Kun Filemon Halmesmäki siirsi MuKin johtoon, reagoi Bisons välittömästi aikalisällä. Tommi Rasi upotti pari tärkeää koria, jonka avulla Bisons pääsi jälleen pienelle karkumatkalle.

Toisella puoliajalla MuKi siirtyi enemmän pieneen viisikkoon ja lisäsi koko kentän prässiään. Tähän astisista vastustajista selvästi parhaiten prässännyt MuKi tuotti ajoittain ongelmia Bisonsin hyökkäyksen kanssa. Kun ottelun alussa normaalia heikommin esiintynyt Josh Caldwell alkoi saamaan onnistumisia, oli kotijoukkue helisemässä. Yhdessä Petteri Ruutiaisen kanssa he olivat suuri ongelma MuKin pienempää viisikkoa vastaan. MuKin jenkkivahvistus Calvin Ward III oli pelissä varsin näkymätön ja hänen kanssaan tehtiin hyvä puolustustyö. Ward sai kasaan vain kaksi pistettä ja jäi eniten pakkaselle MuKin rosterista. Laajemmalla rotaatiolla pelanneen MuKin tarkoitus oli todennäköisesti juosta Biisoneilta jalat alta. Bisonsin kahdeksan pelaajan rotaatio toimi kuitenkin moitteetta ja myös Markus Lammela sai kunnon minuutit pitkän toipumisjakson jälkeen. Kummallakaan joukkueella ei ollut paras päivänsä kolmen pisteen heitoissa (MuKi 7/32 ja Bisons 6/21), joten ero syntyikin isojen pelaajien toimesta, joihin MuKilla ei löytynyt vastusta. Bisonsin tehopelaaja oli jälleen kerran Joshua Caldwell (25 pistettä ja 11 levypalloa)

Voitollaan Bisons nousi MuKin kanssa tasapisteisiin sarjan kärkeen. Bisonsilla on kuitenkin yksi ottelu vähemmän pelattuna ja keskinäiset ottelut ovat molemmat päättyneet Bisonsin voittoon. Lauantaina Bisons matkaa Jyväskylän Weikkojen vieraaksi hakemaan jatkoa voittoputkelleen.

2018-01-29T08:17:08+00:00 29.1.2018|Ajankohtaista|