Bisons esittäytyy kotiyleisölleen – harjoitusottelussa vastassa liigajoukkue Ura Basket

Bisonsin preseason käynnistyi viime perjantaina Kaarinassa, jossa se kohtasi ensimmäisessä harjoitusottelussa Korisliigaan nousseen Ura Basketin. Ura Basket on kesän mittaan vahvistunut laadukkailla kotimaisilla profiilipelaajilla kuten Mikael Sandbergilla, Eldar Skamolla ja Fiifi Aidoolla.

Mikael Sandberg pelasi viime kaudella Turun Kristikan paidassa ja hänet valittiin kauden päätteeksi Divisioona A:n vuoden pelaajaksi. Yli 450 Korisliiga ottelua pelannut Eldar Skamo siirtyi Kaarinaan BC Nokian riveistä. Skamo tuo joukkueeseen rutkasti kokemusta ja on aina luotettava runkopelaaja varsinkin puolustuspäässä. Susijengissä läpimurtonsa tehnyt Fiifi Aidoo palasi kahden yliopistokauden jälkeen Suomeen ja uusi osoite löytyi Ura Basketin kokoonpanosta.

Perjantaina pelatussa ottelussa Ura oli odotetun kova. Vaikka Bisonsilla oli hetkensä, ei ottelun voittajasta ollut lopulta epäselvyyttä. Bisonsin tehokkain oli 24 pistettä ja 12 levypalloa tilastoinut Alex Foster. Harmittavasti Fosterin peli päättyi ennen aikojaan lievään alaraajavammaan. Kahdeksalla pelaajalla matkannut Bisons väsähti hieman loppua kohden ja Ura kirjasi voiton lukemin 110-84. Ura Basketin tehomies oli 28 pistettä pussittanut Stephen Croone. Croone kuuluu Korisliigan nopeimpiin pelaajiin ja kokemusta häneltä löytyy jo viime kaudelta Lapuan Kobrien paidasta.

Uran iso mies Malik Dime osoitti huikeaa atleettisuuttaan tilastoimalla 20 minuutissa 12 pistettä, 10 levypalloa ja 6 blokkia! Kolmantena amerikkalaisvahvistuksena Ura on hankkinut 24-vuotiaan takamies Avery Woodsonin, joka viime kaudella pelasi kivikovassa Kreikan pääsarjassa, Bisonsille Eurocup-vuosiltaan tutussa Panioniosin joukkueessa. Joukkueen täydentävät Pyry Rainamaa, Ville Hänninen, Aleksi Akpaso, Eero Sahlberg sekä Joona Airenne.

Coach Palotiellä on käytössään yllätysvalmis nippu käynnistävään Korisliigaan.

Uran tavoin myös LoKoKo Bisons nousi kauden päätteeksi sarjatasoa ylemmäksi. Viime kaudelta tutut nimet Petteri Ruutiainen, Juho-Matti Henttonen, Esko Salonen ja Rasmus Marttinen kuuluvat Bisonsin kokoonpanoon myös alkavalla kaudella. Uutena nimenä Loimaan Liikuntahallissa esittäytyy LaBa:n riveistä Loimaalle siirtynyt Ville Karvonen. Bisons aloittaa kauden kahdella amerikkalaisvahvistuksella, kun Alex Foster ja Marcus White täydentävät Bisonsin kokoonpanon. Rinnakkaislisenssillä Bisonsissa pelaava Ura-kasvatti Riku Laine on tällä kertaa Salon Vilppaan mukana, eikä ole käytettävissä harjoitusottelussa Loimaalla.

Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin tiedostaa vastustajan olevan huippuluokkaa, mutta odottaa omiltaan hyvää suoritusta:

  • Kauteen valmistavat pelit ovat aina tärkeitä. Tavoite on päästä samalle sivulle joukkueen kanssa, niinkuin aina treenimatseissa. Vaikka Laineelta jää tämä harjoitusottelu väliin, saamme helpotusta kokoonpanoon omista junioripelaajistamme.

LoKoKo Bisons – Ura Basket 19.9.2018 klo 19.15 Loimaan Liikuntahallissa

2018-09-18T21:19:43+00:00 18.9.2018|Ajankohtaista|