Bisons kärsi kauden avaustappionsa

Lahti Basketball – LoKoKo Bisons 85-70 (40-34)

 

Isänpäiväilta sujui huippukoripallon parissa, kun M1DA:n tappiottomat joukkueet LaBa ja Bisons kohtasivat Lahdessa.

Bisons kesti sarjasuosikin matkassa vain avausjakson, jonka loimaalaiset pelasivat tiiviisti puolustaen. Marcus White hyökkäsi totutun vahvasti eikä Lahti tuntunut saavat mieheen kunnollista otetta. Lahden vaihdettua kentälle Ilkka Vuoren sekä Henry Pwonon, kotijoukkueen puolustus tiivistyi merkittävästi. Kapteeni Esko Salosen puuttuminen kokoonpanosta vaikeutti osaltaan Bisonsin lähtöä tärkeään otteluun. Bisons vei kuitenkin avausjakson 13-20 ja peli näytti rullaavan mainiosti ilman kapteeniakin.

  • Salosen puuttuminen ei varsinaisesti muuttanut game plania, mutta toteutukseen se tietysti vaikutti, kertoi päävalmentaja Arttu Mannelin.

Toisesta jaksosta alkaen Lahti näytti miksi heille on asetettu sarjan ennakkosuosikin viittaa. Lahden triplavaihto-puolustukseen Bisons oli osannut varautua, mutta tapaan jolla he sitä toteuttivat tuotti jatkuvaa päänvaivaa. Kun viimeisenä lukkona puolustuksessa operoivat väkivahva Pwono sekä Vesa Mäkäläinen, ongelmat kertautuivat.

Toinen ja kolmas neljännes ratkaisivat ottelun tällä kertaa. Lahti suojeli omaa koria erinomaisesti ja kun Bisons heitti kaaren takaa koko illan todella heikosti 2/22, olivat keinot vierasvoittoon vähissä. Bisons oli osittain Salosen puututtua aiempaa enemmän yksilöiden varassa. Monta kertaa joukkue pelasi vaikean 1 vs 1 hyökkäyksen, kun toimivaa kuviota hyökkäykseen ei tuntunut löytyvän. Tavallista heikommasta joukkuepelaamisesta kertoi Bisonsille kirjatut vaivaiset 7 korisyöttöä.

Marcus White jatkoi alkukauden tasollaan, keräten yhteensä 28 pistettä. Sen sijaan Alex Foster (6p) jäi pahasti Lahden isojen pelaajien puristukseen. Ville Karvonen (7p) sai pari nopeaa virhettä ja hänen pelaamisensa tuntui olevan liiankin hyvin vanhan joukkueensa tiedossa. Rasmus Marttinen (5p) kirjasi kentän kovimmat minuutit, mutta oli muiden tapaan ongelmissa kolmen pisteen heittojen kanssa.

  • Tämä oli hyvä opetus meille. Nyt tiedämme missä kärki menee ja mitä meiltä vaaditaan tulevissa otteluissa, summasi Mannelin ottelun tulosta.

Seuraavaksi Bisons esiintyy kotiyleisön edessä peräti kahdesti. Keskiviikkona vastassa on Helsingin NMKY ja lauantaina Oulun NMKY.

2018-11-12T06:17:33+00:00 11.11.2018|Ajankohtaista|