Bisons lähtee suosikkina alkavaan kauteen

Koriskausi on jälleen lähellä. Divari A käynnistyy 4.10 ja Bisons esiintyy ensikertaa lauantaina 5.10 kotiottelussa Turun Kristikaa vastaan. Kautta edeltävissä harjoitusotteluissa Bisons esiintyi edukseen, kun se voitti viidestä kohtaamisestaan neljä. Korisliigan Korihait kaatui selvin lukemin Loimaalla ja Kaarinan Ura-Basketin kanssa käytiin tasainen kohtaaminen Littoisissa.

Viime kaudella divarin finaaleihin ja karsintaotteluihin asti edennyt Bisons kantaa tällä kertaa suosikin viittaa kauteen lähdettäessä. Runkosarjassa toiseksi sijoittunut Bisons jatkaa tutulla kotimaisella pelaajarungolla. Viime kauden pelaajista Mikko Jämsä ja Petteri Ruutiainen eivät jatka Loimaalla ja lainapelaaja Riku Laine keskittyy jatkossa Korisliigaan Salossa. Sen sijaan Esko Salonen, Juho-Matti Henttonen, Rasmus Marttinen ja Ville Karvonen jatkavat tuttuun tapaan biisonipaidassa. Uutena kotimaisena pelaajana heittovoimaa joukkueeseen tuo Karkkilan kasvatti Hannes Koskinen. Omat LoKoKon kasvatit Markus Lammela, Emil Hannula, Saku Repo ja Elmeri Aulasuo ovat tärkeässä asemassa joukkueen roolituksessa. Viime kaudella loukkaantunut Eemeli Hollo uhkuu pelihaluja ja kärkkyy peliaikaa Bisonsin kovasta kokoonpanosta. Harjoitusvahvuuden täydentää joukkueen kuopus Samuel Valtonen.

Sentterin paikan joukkueessa otti amerikkalainen Joshua Wilchcombe, joka on esiintynyt harjoitusotteluissa tehokkaasti. 203-senttinen Wilchcombe juoksee isoksi mieheksi kenttää hyvin, ja omaa blokkiuhkaa puolustuspäässä.

Takakentälle Bisons saa tarvittavaa kokemusta Matt Gibsonin muodossa. 35-vuotissyntymäpäiviään tänään viettävä Gibson sai syksyn aikana Suomen kansalaisuuden.

– Loimaa on pieni paikkakunta, mutta olen viihtynyt hyvin ja elämä täällä on helppoa. Halli ja kuntosali ovat vain pienen kävelymatkan päässä. Loimaata en tunne vielä kovinkaan hyvin ja toistaiseksi olen vain keskittynyt koripalloiluun. Koripallon ohessa opiskelen suomen kieltä kaksi kertaa viikossa, ”Matti” kertoo.

Monivuotinen Korisliigapelaaja Gibson aloittaa nyt ensimmäisen kautensa Divarissa. Aiemmin hän on pelannut Lappeenrannan Namikan, Kouvolan Kouvojen sekä Uudenkaupungin Korihaiden paidassa.

  • En vielä tiedä kovinkaan paljoa tästä sarjasta, koska kaikki kokemukset Suomen koriksen tasosta ovat Korisliigan puolelta. Olen kuitenkin varma, että divarissa on paljon hyviä pelaajia. Koska kaksinkertaisen sarjan myötä ottelumäärä on vain 22 ottelua, on jokainen ottelu erityisen tärkeä, muistuttaa Gibson.

Gibson on kokenut pelinjohtaja, jonka monipuolisuus tuo lisäoptioita Bisonsin hyöykkäyspeliin. Heittovoimaa, palloskriinien käyttöä ja syöttötaitoa. Kokemuksensa myötä Gibson toimii useassa tilanteessa apuvalmentajan tavoin. Nuoremmat pelaajat ovat saaneet paljon hyviä vinkkejä pelinsä kehittämiseen.

Päävalmentaja Arttu Mannelin aloittaa nyt kolmannen kautensa Biisoneiden päävalmentajana. Tähän mennessä tuloksena on ollut sarjanousu ensimmäisellä kaudella ja finaalipaikka sarjatasoa ylempänä. Riittääkö rahkeet nyt sarjan voittoon asti?

  • Tasaiselta sarja tuntuu. Meillä on tosi hyvät mahdollisuudet voittaa sarja, mutta samalla se vaatii suosikin paineiden kanssa elämistä. Meidän täytyy oppia nauttimaan peleistä ja toimia joka päivä Korisliigatasolla. Silloin voimme ansaita myös paikan siinä sarjassa, valottaa Mannelin.

Pahimmiksi haastajiksi Mannelin ennakoi Mikael Aallon ja Joona Tuomalan ympärille rakennetun Turun Kristikan, Jyväskylän JBA:n sekä kaikki Helsingin alueen joukkueet. ToPo on kerännyt vahvan suomalaisnipun ja vaikka HBA-Märsky menetti Mikael Jantusen sekä Ville Tahvanaisen jenkkiyliopistoihin, on myös sen 2001-ikäluokka erittäin kovatasoinen.  Lisäksi merkittävä pelaajauutinen on Jesper Granlundin siirto Helsinki Seagullsista Märskyn riveihin. Oulun Ynni on haalinut kolme kovaa amerikkalaispelaajaa riveihinsä, mutta kotimainen rosteri on sarjan heikoin. Oulu on silti vaikea voitettava varsinkin kotonaan.

Viime kaudella suuria ongelmia tuottanut heittopeli on saanut vahvistusta Gibsonin ja Koskisen toimesta. Lisäksi Bisons pystyy peluuttamaan divaritasolle pitkää ja ulottuvaa viisikkoa, joka tuottaa monelle vastustajalle ongelmia vaihtotilanteissa. Ville Karvosen monipuolisuus ja avoimen kentän peli tuo etua siirtymähyökkäyksissä. Viime kaudella pitkään loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Rasmus Marttinen on esiintynyt erityisen vahvasti harjoitusotteluissa.

2019-10-02T15:57:22+00:00 2.10.2019|Ajankohtaista|