Bisons latoi taululle kauden ennätyspisteet

PuHu Juniorit – LoKoKo Bisons  65-149 (30-66)

 

Runkosarjan viimeisessä vierasottelussa LoKoKo Bisons kohtasi PuHu Juniorit Vantaalta. Sarjan jumboksi pudonnut PuHu sai shokkihoitoa jo joulukuussa Loimaalla, kun se taipui hurjin lukemin 139-43. Trilleriä ei voinut odottaa toisesta kohtaamisestakaan, sillä pelkästään junioripelaajilla operoiva PuHu on voittanut vain kauden avauspelinsä.

Jo alkuminuuteilta lähtien oli huomattavissa joukkueiden raju tasoero. Usealla 2001 syntyneellä pelaajalla liikkeellä ollut PuHu jäi jälkeen fyysisyydessä sekä taidossa kokeneelle Bisons-ryhmälle. Bisons ei pelannut ottelun alussa loisteliaasti, vaan sähläsi palloa vastustajan käsiin sekä hukkasi palloa yli sivurajojen. Se kuitenkin riitti, kun vastustaja sortui omissa tilanteissaan samoihin virheisiin.

Vaihdosta kentälle tullut Petteri Ruutiainen oli täysin pitelemätön fyysiseltä kooltaan pienemmälle PuHu:lle. Viime kohtaamisesta sivussa ollut Ruutiainen teki nyt vahvoja skriinejä, joista korille rullaavat joukkuetoverit nostivat vapaita koreja. Korin alla Ruutiainen teki mitä tahtoi ja hän nosti puoliaikaan mennessä jo 12 pistettä.

Kun PuHu ottelun alussa kokeili muutamaa tuloksetonta ajoa Bisonsin puolustuksen keskelle, tyytyi se ottelun edetessä pelaamaan palloa kaarelle ja heittämään kolmen pisteen heittoja. Ne upposivatkin varsin mallikkaasti, sillä PuHu keräsi yli puolet pisteistään kaukoheitoilla (13/39). Bisons sen sijaan toimitti palloa jatkuvasti kolmen sekunnin alueelle. Roskapallot Petteri Ruutiainen hoiti sisään odotetun vahvasti. Josh Caldwell oli erityisen kova hyökkäyslevyissä (11kpl), mutta kakkosissa oli suuria vaikeuksia (7/21). Levypallot menivät lopulta vieraille murhaavasti 64 vs 22. Levypallojen myötä Bisons sai lukuisan määrän pallonhallintoja, joiden myötä Bisons juoksi kenttää. Brandon Norfleet ja Esko Salonen tekivät vahvaa tulosta 1 vs 1 tilanteillaan.

Bisonsin tehokkain oli kauden ennätyspisteillään Petteri Ruutiainen. Petskun saldoksi jäi 31 pistettä ja 7 levypalloa. PuHu:n tehokkain oli 17 pistettä kerännyt Riku Pöllänen.

Bisons päättää runkosarjan tulevana sunnuntaina kotihallissaan pelattavalla ottelulla Karkkilaa vastaan.

2018-03-05T08:03:37+00:00 5.3.2018|Ajankohtaista|