Bisons vaikeimman kautta voittoon

 

LoKoKo Bisons – JBA Jyväskylä 99-96 (40-39)

Vuoden ensimmäinen kotiottelu oli todella heikko esitys, jonka pelasti vain viime minuuttien ryhtiliike. Pieni tauko ei ollut tehnyt hyvää, sillä kentällä nähtiin ajoittain hyvinkin alavireinen Bisons. Niin pelaat kuten harjoittelet päti myös sunnuntain ottelussa. Bisonsilla on tällä hetkellä loukkaantumisten kanssa ongelmia, eikä harjoituksia ole mahdollista toteuttaa halutulla tavalla.

  • Voitimme levypallot ja sen ansiosta ottelun. En tiedä olisiko JBA:n kuulunut voittaa tämä ottelu, olen vain itse lähinnä turhautunut tähän tilanteeseen, kommentoi päävalmentaja Arttu Mannelin.

Mannelin tarkoitti nykytilannetta, jossa joukkue ei pysty käymään harjoituksia kunnolla lävitse. Useat loukkaantumiset ja nyt Markus Lammelan alkava asepalvelus takaa sen, ettei kunnollisia 5 vs 5 treenejä pysty toteuttamaan. Ongelmat joukkuepuolustuksessa kertautuivat JBA:n useana täysin vapaana heittopaikkana. Rasmus Marttinen oli pelissä mukana, mutta vanhat vaivat keskeyttivät pelin jo varhaisessa vaiheessa.

Bisons aloitti kelvollisesti hankkimalla liudan virheitä JBA:lle. Jo alusta lähtien Bisonsin kaukoheittopeli sakkasi ja sama koski myös vapaaheittoja. JBA:n peli perustui kaukoheittopeliin, sillä kooltaan se kuuluu sarjan pienimpiin joukkueisiin. Useassa pelissä JBA on ottanut enemmän kolmosia kuin kakkosia, niin tälläkin kertaa. JBA heitti kaaren takaa erinomaisesti ja joukkue olikin lähes kolme jaksoa niskan päällä.

Bisons pelasi systemaattisesti palloa sisälle, jossa sillä oli kokoylivoima. Marcus White otti paljon myös omia ratkaisuja, viimeistellen kakkoset yli 80%: tarkkuudella. Ville Karvonen tuskaili pelinsä kanssa kolme jaksoa, keräten hänelle epätyypillisen tilastorivin 3/0. Juho-Matti Henttonen nosti tasoaan puoliajan jälkeen, ja oli isossa roolissa Bisonsin loppukirivaiheessa.

Pitkän kotivoittoputken katkeaminen oli lähellä neljännen jakson alussa kun JBA:n Tiitus Kuukkanen upotti täysin vapaan kolmosen sisään. JBA karkasi tuolloin 68-76 ja kotijoukkue oli ongelmissa. Riku Laine oli yksi illan pirteimmistä tehden seuraavista tilanteista 6 pistettä ja illan ainoan kolmosen. JBA vastasi heti perään kahdella kolmosella ja karkasi jo 10 pisteen johtoon. Ville Karvonen pelasi hienon päätösjakson ja syötteli pelikavereille tärkeitä koreja. White oli jälleen Bisonsin ”go-to guy”,  joka kiri Bisonsin väkisin voiton tuntumaan. Alex Foster tasotti ottelun, kun 34 sekuntia oli jäljellä. Hetkeä myöhemmin JBA:n Henry Boyd syyllistyi EU-virheeseen ja joutui jättämään pelin virhetilin täytyttyä. Karvonen ja Laine pääsivät vielä vapariviivalle vieden Bisonsin kahden pisteen johtoon. Chrysostom Chukwuma sai 3 sekuntia ennen loppua yrittää tasoitusta vapariviivalta, mutta hän ei kestänyt paineita. Laine viimeisteli vapariviivalta loppulukemat 99-96.

Vaikean ottelun parhaina pelaajina palkittiin Bisonsin Riku Laine (17/6) ja JBA:n Henry Boyd (22/7). Marcus White teki hurjan tilastorivin 36/10 ja nousi pistetilaston kakkoseksi. Erikoista pelissä oli Bisonsin heikot heittotilastot 3p heitot 1/12 ja 1p 24/45.

(Kuvat Eveliina Toivola)

2019-01-06T22:39:21+00:00 6.1.2019|Ajankohtaista|