Bisons ylsi tärkeään vierasvoittoon vaikeuksista huolimatta

Korikouvot – LoKoKo Bisons 74-82 (34-37)

 

Bisonsin taistelu runkosarjan kakkospaikasta ratkesi vasta viimeisillä minuuteilla, kun se kohtasi Korikouvot Kouvolassa pelatussa ottelussa. Matt Gibson oli ottelusta sivussa, mikä muutti Bisonsin aloittavaa kokoonpanoa. Esko Salonen otti suuremman vastuun ilolla vastaan ja hän vastasikin alussa vieraiden tehoista. Lokakuussa Bisonsin kotonaan 30 pisteellä kaatanut Korikouvot oli tällä kertaa hyvinkin erilaisella kokoonpanolla liikkeellä. Nuoresta kokoonpanosta huolimatta joukkue esiintyi taisteluntahtoisesti, ennakkoon suurta suosikkia vastaan.

Avausjaksolla ei pisteillä mässäilty. Bisons pelasi palloa lähelle koria, mutta oli jälleen viimeistelyn kanssa suurissa vaikeuksissa. Ottelun huono aloitus muistutti Bisonsin edellisestä ottelusta, mutta tällä kertaa myös vastustaja heitti huonosti.

Toisen jakson alkuun Bisons sai estettyä Kouvojen hyökkäykset ja siirtyi johtoon Juho-Matti Henttosen korin avulla. Vahvasti korille rynnistelevä Bisons ajaa Kouvojen ison miehen Ilmari Toikkasen virhevaikeuksiin. Kouvot ottivat De’Sean Parsonsin ajoja pois tukkimalla keskikaistan, joten kaarella avautui tilaa. Parsons kiitti saamastaan tilasta ja upotti pari kolmosta peräkkäin. Vaikka Bisons piti huolta pallosta ja haki paljon levypalloja, oli puoliaikajohto vaivaiset 3 pistettä. Kahden pisteet heittoprosentti oli luokaton 28.

Puoliaikatauon jälkeen peli aaltoili päästä toiseen tasaisena. Kouvot elivät kolmosistaan, Bisons keskittyi edelleen hyökkäämään korille. Muutamalla helpolla korilla Bisons pysyi edelleen johtoasemassa. Levypallopeli koheni kotijoukkueen osalta, mikä vaikeutti Bisonsin peliä molemmissa päissä kenttää.

Päätösjaksolla Bisonsin amerikkalaiskaksikko otti entistä suurempaa vastuuta koritehtailusta. Kouvojen Henri Permanto (31/10/7) oli kuitenkin toista mieltä ja jatkoi hurjaa iltaansa. Ville Karvonen otti myös tärkeitä ratkaisuja, ensin kolmoskaaren takaa sekä parillä tärkeällä kakkosellaan. Ilmari Toikkanen joutui jättämään kentän, joten Bisons pääsi viimeistään hyödyntämään kokoylivoimaansa. Lopussa Kouvot sai muutaman kovan kolmosen sisään, mutta ei päässyt enää uhkaamaan Bisonsin voittoa.

Bisons teki pelistä itselleen vaikean. Bisons vei levypallot ja menetti pallon vaivaiset viisi kertaa. Siitä huolimatta ottelu pysyi jännittävänä loppuun saakka. Lähellä koria Bisons oli vahvempi, mutta heitti todella huonosti. 2p heittoprosentti oli lopulta 38. Varsinkin Joshua Wilchcombe oli Kouvojen puolustuksen kanssa (2p heitot 5/19) suurissa vaikeuksissa. Ville Karvonen teki 20 ja De’Sean Parsons 25 pistettä mieheen.

Voiton myötä Bisons nousi sarjassa toiseksi, kaksi pistettä Helsingin Namikan edelle. Ensi lauantaina Bisons kohtaa kotonaan Pyrintö Akatemian.

2020-01-19T20:37:33+00:00 19.1.2020|Ajankohtaista|