Bisonsilla edessä tuplaviikonloppu Kristikaa vastaan

Edellisenä perjantaina vakuuttavan 64-94 vierasvoiton järvenpääläisestä Raidersista hakenut, koripallon Miesten 1. divisioona A:ta tällä kaudella dominoinut LoKoKo Bisons saa viikonloppuna vastaansa kahdesti Kristika Turun, jota povattiin monissa ennakkokaavailuissa Bisonsin suurimmaksi kannoksi kaskessa matkalla kohti mahdollista Korisliiga-nousua.

Joukkueet aloittavat pelit perjantaina Turussa, ja toinen peli on sunnuntaina Loimaalla. Koronarajoituksista johtuen kumpaankaan otteluun ei pääse yleisöä sisälle, mikä on suuri harmi, onhan näitä pelejä odotettu läpi kauden molemmissa joukkueissa.

Ennakkoon mielenkiintoisin vääntö joukkueiden välillä käydään kolmen sekunnin alueilla, kun sarjan kaksi parasta isoa miestä, Bisonsin Jalen Canty (24p/14l ottelua kohden) ja Kristikan Mikael Aalto (24p/11l ottelua kohden) ottavat yhteen. Canty on tällä kaudella vain kertaalleen jäänyt alle kymmeneen levypalloon ottelussa, joten todellisesta levypallorohmusta voidaan Cantyn kohdalla puhua. Miehen liikkuminen isoksi pelaajaksi on todella sulavaa niin korin läheisyydessä, kuin hieman kauempanakin. Kun mies on vieläpä kauden mittaan lisännyt hyökkäyspään valikoimaansa vähäisissä määrin myös kolmen pisteen heittojen ottamisen, on Aallolla edessä täysi päivätyö Cantyn hidastamiseksi. Vastaavasti Cantylla on niin ikään täysi työ saada 208cm ja 110kg mitat täyttävä Aalto kuriin. Aalto on Cantya rohkeliaampi kolmen pisteen heittäjä, ja hänen yrityksiään kaaren takaa tullaan näkemään todennäköisesti enemmän, kuin Cantyn.

Joukkueet pelaavat hyökkäyksellisesti erilaista koripalloa keskenään. Siinä missä Bisonsin peli keskittyy korin alle, on Kristikalla tapana ottaa enemmän kaukoheittoja. Keskimäärin Kristika ottaa peräti 34 kolmen pisteen heittoa ottelua kohden, Bisonsin vastaavan lukeman ollessa 26. Levypalloissa Kristika on tällä kaudella ollut koko sarjan paras joukkue, mutta Bisons ei tilastollisesti siinä häviä juurikaan. Bisonsin puolustus on tällä kaudella ollut koko sarjan parasta, loimaalaisten päästäessä omaan päähän keskimäärin vain 70 pistettä ottelua kohden. Kristikan hyökkäyksen ollessa sarjan toisiksi paras, on otteluiden lähtökohdat vähintäänkin mielenkiintoiset.

Cantyn ja Aallon keskinäisen kamppailun lisäksi kentällä nähdään muutama tuttu taistelupari. Viime kauden alussa keskenään kunnolla yhteen ottaneet Juho-Matti Henttonen ja Kristikan Manuel Barnes tullaan varmasti näkemään monta kertaa vastakkain molemmissa päissä kenttää. Yksi avain Bisonsin voitolle olisi myös saada Kristikassa erinomaista kautta pelannut, FoKoPo-kasvatti Johan Kotavuo kuriin. Kotavuo on jakanut tällä kaudella keskimäärin seitsemän koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden, joten Kristikan tehokkaan hyökkäyksen vaimentamiseksi on Bisonsin keksittävä jotain myös Kotavuon päänvaivaksi. Bisonsilla on asettaa Kotavuolle lukuisia eri puolustajia, mm. Rasmus Marttinen, Aleksis Spyridonidis sekä Vesa Heinonen, tullaan varmasti näkemään Kotavuota paimentamassa otteluiden yhteydessä.

Viikonloppu määrittää siis hyvin pitkälti sarjataulukon näkymää runkosarjan loppua kohti edettäessä. Jos Bisons onnistuu molemmat ottelut voittamaan, ovat loimaalaiset varmuudella runkosarjan voittajia. Tähän on kuitenkin vielä pitkä matka, ja pelit ovat pelaamatta.

Perjantaina 26.2. Kristika Turku – LoKoKo Bisons kello 19.45. Ottelun voi katsoa suorana joko VeikkausTV:stä tai Ruutu+-palvelusta.

Sunnuntaina 28.2. kello 17.00. LoKoKo Bisons – Kristika Turku. Ottelun voi seurata suorana ja selostettuna vain Ruutu+-palvelusta.

2021-02-24T07:56:23+00:00 24.2.2021|Ajankohtaista|