Bisonsin ensi kauden päävalmentaja selvillä – serbialais-itävaltalainen Darko Mihajlovic luotsaamaan Biisonit takaisin Korisliigaan

Bisons on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen Darko Mihajlovicin kanssa. 34-vuotias Mihajlovic saapuu Loimaalle Saksasta, jossa mies on meritoitunut Bayeruthin Bundesliiga-joukkueen apuvalmentajana, sekä Bayeruthin kakkosjoukkueen päävalmentajana.

Valmennuskokemusta miehelle on kertynyt verrattaen nuoresta iästään huolimatta jo runsaasti. Mihajlovic on valmentanut mm. Saksassa, Itävallassa, Norjassa sekä Serbiassa. Serbialaisen koripallokoulun läpi käynyt mies on profiloitunut erityisesti nuorten pelaajien kehityksessä, sillä mies on ollut mukana Saksan U18-poikamaajoukkueen valmentajana heidän leirityksillään. Kaiken kaikkiaan mies vietti 5 vuotta valmentaen Saksassa, joista suurin osa jo edellä mainitussa Bayeruthin organisaatiossa.

Mihajlovic vannoo joukkuekoripallon nimeen. Pallonliike, parhaan mahdollisen heiton löytäminen, sekä tiivis joukkuepuolustus ovat hänen joukkueidensa tavaramerkkejä. ”Pelin tempo määrittää usein itse itsensä, mutta pidän siitä, että joukkueeni pystyy sopeutumaan erilaiseen pelitempoon vastustajasta ja kentällä olevista pelaajista riippuen”, puhelimitse tavoitettu Mihajlovic kertoo.

”Meillä on seuran kanssa samanlaiset tavoitteet ja sama ideologia. Tiedostan seuran historian aina Korisliigasta VTB-liigaan asti, ja haluan omalla panoksellani nostaa Bisonsin organisaation takaisin Korisliigaan”, Mihajlovic sanoo.

”Faneille haluan sen verran, että mitä videoilta olen nähnyt, niin rumpujen ääni kuuluu taukoamatta kotipeleissä. Toivon, että fanit elävät täysillä mukana koko kauden ja ovat osa sitä, mitä yritämme rakentaa, matkalla kohti Korisliigaa”

Kaudella 2018/19 Mihajlovic valmensi Norjan pääsarjassa pelaavan FroyaBasketin ensimmäistä kertaa pudotuspeleihin kuuteen vuoteen ja hänet valittiin Norjan pääsarjan vuoden valmentajaksi. Loimaalle mies saapuu heinäkuussa, jolloin joukkueen rakennus on jo hyvän matkaa edennyt nykyhetkestä.

 

 

Sulkakynässä Ilari Uusitalo

2020-05-29T15:58:13+00:00 29.5.2020|Ajankohtaista|