Jalen Canty Biisonien ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus

Bisons ja yhdysvaltalainen Jalen Canty ovat solmineet 1-vuotisen pelaajasopimuksen. Canty, 203cm/105kg, 25 vuotta, on pelipaikaltaan puhdas sentteri, joka tuo Bisonsiin ennen kaikkea levypallovoimaa molempiin päihin kenttää sekä blokkiuhkaa oman korin läheisyyteen.

Canty pelasi yliopistouransa University of California Santa Barbarassa, jossa mies kirjautti jälkimmäisellä kaudella (2017-18) tehoikseen 27 peliminuutissa keskimäärin 12 pistettä, 7,7 levypalloa ja 1,8 torjuntaa ottelua kohden. Torjuntatilastoissa mies komeili oman konfferenssissa (Big West) kärjessä kauden päätteeksi. Canty heitti pelitilanneheittonsa 59% tarkkuudella, vapaaheittojen upotessa keskimäärin 66% tarkkuudella. Canty ei ottanut yliopistourallaan ainuttakaan kolmen pisteen heittoa, eikä niitä ole odotettavissa Loimaallakaan, miehen ollessa puhdas korinaluspelaaja. Ajoittain myös keskimatkan hyppyheitto uppoaa, mutta mieluiten mies operoi selkä koria kohti.

Tulokaskautensa 2018-19 Canty pelasi Saksan Pro A:ssa, joka on Saksan toiseksi korkein sarjataso. Kyseisessä sarjassa olevien ulkomaalaissääntöjen varjostaessa peliaikaa kertyi keskimäärin 13min. ottelua kohden. Tässä ajassa Canty kirjautti tilastoikseen n. 5pist. / 4lev. ottelua kohden.

Loimaalle jo saapunut Bisons-luotsi Darko Mihajlovic kertoo miehen olevan ennen kaikkea joukkuepelaaja, joka tuo sisäpeliä molempiin päihin kenttää. ”Jalen pelaa aina kovalla energialla, ja uskon, että hän on oikea mies auttamaan joukkuettamme voittamaan. Jalen oli meidän ykköstargettimme koko ajan, ja minulle todella tuli sellainen olo, että hän myös haluaa pelata Loimaalla. Viime kausi Jalenilla jäi väliin henkilökohtaisten syiden vuoksi, mutta olen varma, että hän on kunnossa ja valmis pelaamaan.”

Canty itse on innoissaan mahdollisuudesta pelata Suomessa. ”Olen kiitollinen Bisonsin organisaatiolle, että he antavat minulle mahdollisuuden. Olen innoissani ja haluan todella päästä töihin ja auttaa joukkuetta voittamaan. Vihaan häviämistä, ja olen luottavainen, että preesenssini kentän molemmissa päissä auttaa joukkuetta. Uskon, että voin olla koko sarjan paras sisäpelaaja”, Canty kommentoi tuoretta sopimusta.

Miesten 1. Divisioona A:n otteluohjelma julkaistaan lähiaikoina, ja maailmantilanteesta riippuen kauden alun on määrä osua lokakuun puolenvälin tienoille.

2020-07-06T19:06:16+00:00 6.7.2020|Ajankohtaista|