Kataja jälleen vahvempi kotonaan

Kataja–Bisons 84–73, (44–43)

Kataja johtaa voitoin 2–1

Mehtimäen jäähallissa todistettiin tähänastisen finaalisarjan tasaisinta kamppailua lauantaina. Ottelu kääntyi lopulta Katajan voitoksi lukemin 84–73. Näin ollen Bisons on pakkovoiton edessä huomenna Turussa.

Ilmaispeli oli houkutellut Mehtimäen jäähallin lehtereille peräti noin 3340 katsojaa. Noista 40 oli innokkaita Biisonifaneja, jotka aloittivat matkan kohti Joensuuta jo aamuvarhain.

 

Kumpikin joukkue aloitti ottelun terävästi. Kataja pääsi hetkellisesti neljän pisteen päähän Teemu Rannikon (20/2/5) kovalla kolmosella. Bisons kuitenkin kiri kiinni alapelaajien Tuukka Kotin (17/14/3/1r/2t) ja Ian Hummerin (13/4/1/1r) vahvoilla suorituksilla. Biisonit otti neljänneksen haltuunsa muutamassa minuutissa. Puolustus tuotti toivottuja stoppeja ja Bisons pääsi juoksemaan 11–0 jaksolla itsensä kymmenen pisteen johtoon. Petri Virtasen (15/3/1r) pari onnistumista kavensivat, mutta neljännes päättyi Kotin uskomattomaan suoritukseen. Hän sai hyökkäyslevyn oikeaan käteensä ja vielä ilmassa ollessaan hän heitti pallon ilmaan ja verkon perille. Kahden minuutin hengähdystauolle mentiin loimaalaisjohdossa lukemin 16-24.

Kataja näytti vaarallisuutensa toisella neljänneksellä. Tom Knight oli ottelusta sivussa, mutta Tommi Huolila (12/5/1/1r/1t) kantoi esimerkillisesti vastuuta paintilla. Hänen nostonsa ja Rannikon kolmonen hetkeä myöhemmin toivat isännät jo kolmen pisteen päähän Biisoneista. Putki ei päättynyt, vaikka Gibson käyttikin aikalisän. Huolila ja Ken Horton (15/11/3/1r/1t) onnistuivat vielä kumpikin ja Kataja meni jo pisteen johtoon. Rannikon ja Arnoldin (17/11/2/1r/1t) kolmoset neljänneksen lopulla kasvattivat eron jo neljään. Ainahan puolustuksessa voisi tehdä asioita paremmin, mutta rehellisesti on todettava, ettei noiden heittojen puolustuksessa ollut paljon tehtävissä. Kovia suorituksia, joissa käsi oli edessä joka kerralla. Anthony Hilliard (11/9/2/1r) ja Martin Zeno (14/4/5) kavensivat kuilun enää pisteeseen ennen puoliaikataukoa.

Kolmanteen erään Kataja sai salama-alun, kun Huolila ja Horton onnistuivat jälleen alapelissään. Biisonien sankariksi nousi mies yllättävältä taholta, Pierre Jallow (8/4/1r/1t). Jallowin erinomainen terävyys hyökkäyspäässä tuotti näyttäviä donkkeja ja niiden lisäksi hyökkäyslevypalloja. Mies pussitti parissa minuutissa kahdeksan paunaa ja toi vieraat jo pisteen päähän. Harmillisesti se ei kuitenkaan riittänyt. Kone alkoi piiputtaa hyökkäyspäässä eikä energia riittänyt kuin väkinäiseen puskemiseen ja heikkoihin hypäreihin. Virtanen ja Jesse Niemi (3/1r) rokottivat nopeilla kolmosilla ja, kun vielä Rannikko onnistui ”and onessa” oli eroa jo 12 pistettä neljänneksen loputtua.

Neljännellä jaksolla kentällä oli kaksi todella väsynyttä joukkuetta. Se näkyi paitsi pelitempon laskuna myös siinä, että Kataja, joka upotti ensimmäisellä puoliskolla käytännössä kaikki yrittämänsä kolmoset, kolisteli rautoja tuon tuosta. Ero pysyi kymmenen tuntumassa, kun useampia minuutteja vierähti ilman onnistumisia. Hummer pystyi viimein kaventamaan eron yksinumeroiseksi, kun peliä oli enää vain minuutti jäljellä (79–71). Viimeistä minuuttia tahkottiinkin kauan, sillä Bisons pyrki säästämään aikaa rikkomalla Katajaa. Vastahyökkäysten rakentelu kesti kuitenkin liian kauan, eikä pelitilannekoreja nähty yhtä Hilliardin nopeaa ajoa lukuun ottamatta. Petri Virtanen viimeisteli loppulukemat vapariviivalta.

-Kataja ansaitsi voittaa tänään. Aloitimme hyvin, mutta loppua kohden tuli liikaa virheitä. Muutama menetys jne., joista Kataja rankaisi välittömästi. Hävisimme paljon 1-1 kamppailuja, joita ei vaan voi hävitä. Kataja oli erinomainen tänään, mutta nyt aloitamme valmistautumisen huomiseen, Greg Gibson totesi.

Pekka Salminen luonnollisesti oli tyytyväinen voittoon.

-Urheilu on hieno juttu. Bisons on mielettomän kova joukkue, tiesimme sen. Yritimme luoda joukkueeseen positiivisen ja voittamisen mielentilan ja tästä näitä tarinoita syntyy. Meillä on hyviä pelaajia, hyviä roolipelaajia ja hienoja tarinoita. Olimme tänään rennolla fiiliksellä, tosin hyvin väsyneitä loppua kohden. Totuus on se, että mitään ei ole vielä voitettu. Lähdemme kohtapuoliin matkustamaan ja olemme huomenna valmiina.

Valmistautumisaikaa ei liiemmin jää kummallekaan joukkueelle. Jo huomenna olisi pelattava ja sitä ennen matkustettava 600 kilometrin matka Suomen Turkuun.

Sarja on siis ensimmäistä kertaa katkolla huomenna HK Areenalla. Biisonit on pakkovoiton edessä, mikäli mielii mestaruusjuhlia välivuoden jälkeen viettää. Ottelu alkaa HK Areenalla klo 16.00. Lippuja on edelleen runsaasti jäljellä. Ennakkoon piletit voi ostaa Lippupalvelusta.

2015-08-24T13:33:11+00:00 16.5.2015|Ajankohtaista|