Kauden avauksesta ei jännitystä puuttunut

Jyväskylä Basketball Academy – LoKoKo Bisons 88-94 (51-38)

 

Bisonsin kauteen valmistautuminen ei sujunut onnellisten tähtien alla. Tiivis ottelutahti, kovan luokan harjoitusvastustajat ja useita pieniä vammoja pelaajilla harjoituskauden aikana, antoivat hankalat lähtökohdat kauden avausotteluun. Bisonsin matkatessa Jyväskylään ilmassa oli paljon kysymysmerkkejä joukkueen tämänhetkisestä iskukyvystä.

Tässä vaiheessa peli ei millään joukkueella ole valmista, mutta ihan näin heikkoa starttia osasi harva odottaa. JBA pelasi hyvällä energialla alusta saakka, Bisonsin jäädessä pahasti ”telineisiin”.  JBA hyökkäsi kovalla prosentilla ja hyvällä pallonliikkeellä, Bisonsin pelaajat puskivat vuorotellen JBA:n puolustukseen. Avausviisikko oli eniten ongelmissa, muutamat vaihdot tasoittivat tilannetta hetkellisesti. Henry Boydin johdolla JBA karkasi alussa jo 15 pisteen johtoon.

Pienen huilin jälkeen Bisons sai hetkellisesti pelistä kiinni ja kavensi hieman kotijoukkueen johtoa muutamalla helpolla korilla. Ilo oli kuitenkin väliaikaista, sillä ottelun alussa JBA heitti hyvin puolustetut heitotkin tehokkaasti sisään. Henry Boydin kolmas virhe aiheutti pientä huolta kotijoukkueen leirissä, mutta tauolle siirryttiin kuitenkin kotijoukkueen 51-38 johdossa.

Pitkän tauon jälkeen Bisons oli tullut kentälle taistelemaan voitosta. 0-7 runilla Bisons pääsi jo lähelle, samalla kun JBA:n sisäpelaaja Kalle Peltonen sai kolmannen virheensä. Bisons käväisi jo tuossa vaiheessa ottelua tasatilanteessa, mutta niin vain seuraavat kovat korit teki JBA.

Vain kahdeksalla pelaajalla otteluun lähtenyt JBA pysyi 35 minuuttia ottelun johdossa, mutta virhevaikeudet olivat lopullinen niitti, jolla Bisons käänsi ottelun. Ville Karvonen haki useita tärkeitä levypalloja ja Marcus White scorasi tärkeällä hetkellä. Tiitus Kuukkanen antoi kotiyleisölle vielä pienen mahdollisuuden ottelun voittoon, mutta viimeistään Boydin viides virhe romutti JBA:n haaveet.

Bisonsin parhaana palkittu Marcus White (26/6) pelasi koko joukkueen tavoin hyvinkin itsekkäästi ottelun alkupuolella, mutta löysi ottelun edetessä monipuolisuutta pelaamiseen. Alex Foster keräsi tuplatuplan 24/12 ja jakoi peräti 7 syöttöä. Vaikka Petteri Ruutiainen puuttuikin kokoonpanosta, Bisons hallitsi kolmen sekunnin aluetta ja teki pääosin pisteet korin läheltä. Kolmen pisteen heittoja Bisons otti vähemmän kun aikoihin ja nekin heikolla prosentilla 2/14 = 14 %.

Päävalmentaja Arttu Mannelin tiesi mitä Jyväskylästä oli luvassa:

  • Odotin todella vaikeaa ottelua, koska preason oli meille todella vaikea. Nousu 18 pisteen takaa voittoon vierasottelussa on kova suoritus ja olen mielettömän tyytyväinen voitosta ja kiristä. Olen ollut sitä mieltä, että pelaajien pitää nostaa tasoaan ja nyt he pystyivät tekemään sen kirivaiheessa.

Kauaa ei Bisons ehdi juhlimaan voittoa, sillä torstaina odottaa jo seuraava haaste kun Loimaalle kotiavaukseen saapuu viime kauden Divisioona A:n runkosarjavoittaja HBA-Märsky maajoukkuepelaajineen.

2018-10-08T00:02:34+00:00 8.10.2018|Ajankohtaista|