Kausi päättyy, samoin Aaltosen ura

 

Bisons Loimaan kausi päättyy sunnuntaina. Viimeinen ottelu pelataan sunnuntaina liikuntahallilla klo 16.00.

Ottelu oli jäädä pelaamatta vastustajaseuran ongelmien vuoksi. Oktjabr sai kuitenkin asiansa sille tolalle, että he pystyvät pelaaman loppukauden ottelunsa.

Ottelussa ei liiemmin panosta ole. Oktjabr on sarjassa kymmenentenä, Bisons sijalla 13. Pudotuspeliviiva on kummaltakin karannut jo aikaa sitten. Paineettomasti pelaavat joukkueet voivat parhaimmillaan tarjota katsojille näyttävää korista ja luovia ratkaisuja.

Yksi aikakausi tulee päätökseen, sillä Loimaan Korikonkarien kasvatti Eero Aaltonen lyö tossunsa naulaan ottelun päätteeksi. Aaltonen oli avainroolissa nostamassa loimaalaisia Korisliiga-kartalle kaudella 2010–2011. Hän on myös ainoa loimaalainen pelaaja, joka on edustanut LoKoKoa/Bisonsia useammalla kuin yhdellä kaudella pääsarjatasolla. Aaltonen juhli Bisonsin kanssa kahta Suomen mestaruutta, mutta kaudeksi 2013–2014 hän suuntasi Namika Lappeenrantaan suuremman vastuun toivossa. Itä-Suomessa vietetyn vuoden jälkeen Aaltonen palasi takaisin Bisonsiin, jossa hän pelasi kuluneet kaksi kautta.

Aaltosen kausi on ollut hektinen, sillä 14 Korisliiga-ottelun ja 11 VTB-ottelun lisäksi hän on pelannut FoKoPon divarijoukkueessa 17 ottelua. Viime sunnuntain Avtodor-pelissä Aaltonen nakutti kauden korkeimman saaliinsa, 17 pistettä. Aaltosen tyylinäytettä voi ihailla alla olevasta ottelun highlight-koosteesta (ajassa 0:54).

Aaltosen lopettamispäätös ei tullut hetken mielijohteesta.

-Olen käynyt alitajuista prosessia jo parin vuoden ajan ja miettinyt, mitä sitä tekisi tulevaisuudessa työkseen.

Viime kauden loukkaantumisen jälkeen Eero kuntoutti itseään SSL:ssä Turussa (Sport science lab). Siellä syntyi sytyke ajatukselle uran jatkumisesta urheilun parissa, nyt vain toisessa roolissa. Aaltonen lähtee syksyllä urheiluhierojakouluun Turkuun ja todennäköisesti sen jälkeen opiskelemaan ortopedista osteopatiaa Helsinkiin.

-Siinä voi olla urheilussa mukana joko jonkun joukkueen mukana tai sitten vaikka yrityksen perustamalla, hän tuumi.

Yleisö pääsee seuraamaan Aaltosen joutsenlaulua veloituksetta. Ilmaisen sisäänpääsyn mahdollistavat Bisonsin yhteistyökumppanit Sportia Loimaa, Pappila Penkkala Group, Loimaan Asuntopalvelu LKV, Pohjantähti, Kaukokiito, Kelloliike J. Mäkelä, Loimaan Keilahalli, LVI-Optimus ja Markku Helander.

Tervetuloa liikuntahallille päättämään kausi ja toivottamaan Eerolle onnea tulevaan. Yksi kysymys ilmassa vielä leijuu: Paukuttaako Aaltonen Kobe Bryantin tavoin 60 pinnaa viimeisessä ottelussaan?

Bisons–Krasnyi Oktjabr: Loimaan liikuntahallilla sunnuntaina 17.4.2016 klo 16.00.

2016-10-19T12:47:34+00:00 14.4.2016|Ajankohtaista|