Nousijajoukkue Bisons pelasi kiitettävän syyskauden

Divari 1A:ssa 11 ottelua ja niistä peräti 9 voittoa. Se on kunnioitettava suoritus joukkueelta, joka viime kauden päätteeksi nousi sarjaan. Bisons sai heti kauden alussa huonoja uutisia, kun sentteri Petteri Ruutiainen loukkaantui harjoitusottelussa ja joutui pitkälle sairaslomalle. Ruutiaisen puuttumisen myötä Bisonsin muut isot pelaajat Juho-Matti Henttonen ja Alex Foster joutuivat uurastamaan suuria peliminuutteja. Kausi alkoi kuitenkin mallikkaasti nousulla 18 pisteen takaa voittoon vieraspelissä Jyväskylässä. Bisons jatkoi sarjaa neljällä voitolla, kunnes meno tökkäsi marraskuussa Lahdessa. Tuolloin sarjan ennakkosuosikki Lahti Basketball oli selvästi parempi.

Tuon jälkeen Bisons otti kaksi kovaa voittoa kaatamalla Helsingin NMKY:n sekä Oulun Ynnin kotonaan. Tähänastinen pohjakosketus tapahtui Torpan Poikien vieraana, jolloin Bisons pelasi kauden heikoimman ottelunsa. Joulukuussa Bisons oli jälleen voitokas kaataen Korikouvot Kouvolassa sekä jännitysnäytelmässä Kristikan Loimaalla.

Kaksi kärsittyä tappiota antaa Bisonsille hyvät lähtökohdat kevään otteluihin. Lahti on edelleen sarjan ainoa tappioton joukkue, mutta Bisons ja Kristika vaanivat kahden tappion päässä. Perää pitävät FoKoPo ja Pyrintö Akatemia kahdella voitolla, sekä heikon syyskauden pelannut Porvoon Tarmo vain yhdellä voitollaan.

Ruutiaisen pitkä sairasloma ei ollut ainoa harmituksen aihe joukkueen kokoonpanossa. Lukuisat muut pelaajat kärsivät syksyn mittaan erilaisista vammoista. Kapteeni Esko Salonen joutui jättämään kärkikamppailun väliin, ja pääsi normikuntoonsa vasta joulukuun otteluissa. Rasmus Marttinen joutui jättämään syksyn kaksi viimeistä ottelua väliin alaraajavamman vuoksi. Rasmuksen sairasloma jatkunee myös tammikuun peleissä. Kevään otteluita haittaa myös merkittävästi Markus Lammelan alkava asepalvelus sekä nuoremman osaston Eemeli Hollon sekä Elmeri Aulasuon loukkaantumiset. Marcus Whiten kahden ottelun pelikiellon vuoksi vain neljä Bisons-pelaajaa pääsi pelaamaan kaikissa syksyn otteluissa. Salon Vilppaan lainamies Riku Laine esiintyi 8:ssa ottelussa, keräten aina kaksinumeroisen pistemäärän. Marcus White oli sarjan kolmanneksi tehokkain pistemies 23,5 pisteen keskiarvolla.

Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin on syyskauden suorituksiin tyytyväinen:

  • Pelillisesti ottelut sujuivat yllättävän hyvin. Vaikka harjoituksissa ja peleissä on jatkuvasti ollut pelaajapulaa, olemme silti esiintyneet kentällä hyvin. Suurin toiveeni on, että porukka saataisiin kuntoon ja että pystyisimme harjoittelemaan paremmin, harmitteli Mannelin.

Myös joukkueenjohtaja Heikki Perho tiedostaa pelaajatilanteen kevätkaudella:

  • Lammelan asepalvelus tulee hankalaan paikkaan, kun kokoonpanomme on muutenkin nyt hyvin kapea. Edelleen toivon, että meidän nuori joukkue ottaisi vielä yhden stepin kohti ammattimaisempaa otetta treeneihin, itsestä se lopulta on kiinni. Odotan myös ns. johtavien pelaajien ottavan isompaa roolia henkisellä puolella, toivoo Perho.

Bisons on ollut tehtyjen pisteiden valossa sarjan tehokkain joukkue. Joukkue elää hyvästä sisäpelistä ja kookkaana joukkueena myös vahvasta levypallopelistä. Heikkoudeksi on osoittautunut ajoittain takkuileva kaukoheittopeli. Vapaaheittoja on saatu peleissä hankittua kelpo määrä, mutta viimeistelyssä on ollut ongelmia.

Bisons avaa kevätkauden sunnuntaina 6.1 kotiottelulla JBA:ta vastaan. Keskiviikkona 9.1 Suomen Cupin kolmannella kierroksella mitataan sarjajohtaja Lahden kevätvire.

2019-01-04T19:15:04+00:00 3.1.2019|Ajankohtaista|