Nuori ja energinen Lokoko Bisons tähtää suunnitelmallisesti eteenpäin

Viime kauden läntisen II-divisioonan sekä Final Four-turnauksen puhtaalla pelillä voittanut Lokoko Bisons aloittaa tulevan kautensa maan kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta Divisioona 1 B:stä. Nousijajoukkueen kokoonpanosta ovat mukana Loimaan Korikonkareiden kasvatit, jo korisveteraaniksi laskettava Jani Kivinen sekä nuoruuden intoa kentälle tuova Markus Lammela. Muuten viime kauden joukkue on mennyt täysin uusiksi aina valmennusta myöten. Valmennuksen päävastuun tulevina vuosina kantaa Lahdesta kotoisin oleva Arttu Mannelin. Mannelin luotsasi aiemmin Lahti Basketballin divari B:n voittajaksi 2016 sekä viime kaudella divisioona A:n runkosarjan voittajaksi, edeten aina Korisliigakarsintaan saakka.

Mannelin halusi vaihtelua uralleen ja tarttui Biisoneiden tarjoukseen valmentajan pestistä. Hän arvostaa Loimaan menestyksen vuosia Suomen parhaana korisjoukkueena.

– Bisons teki historiaa suomalaisessa palloilukulttuurissa.

Hänen tavoitteenaan on palauttaa Bisons jälleen askel kerrallaan kohti Korisliigaa. Mannelinin pitkä 3+2 vuotinen sopimus, sekä usean runkopelaajan monivuotiset sopimukset antavat hyvät lähtökohdat Biisonien uudelle tulemiselle.

Myös Loimaan junioripuolelta on näkyvissä valonpilkahduksia. Mannelin olikin positiivisesti yllättynyt Loimaan junioripelaajien hyvästä tasosta. Edustuksen päävalmentajuuden lisäksi miehellä on suuri rooli loimaalaisen junnukoriksen kehittäjänä. Hänen oppejaan pyritään tuomaan esiin Korikonkareiden juniorijoukkueista lähtien.

Pelaajista Mannelinin jalanjäljissä Loimaalle siirtyivät Sebastian Booker sekä Esko Salonen. Molemmat ovat Namika Lahden kasvatteja ja tuttuja valmentajalle jo juniorivuosiltaan. Bookerin mielestä Loimaa ja Bisons olivat hänelle tässä vaiheessa uraa paras vaihtoehto. Kummallakin tuttu valmentaja sekä positiiviset kommentit pelikavereilta painoivat myös vaakakupissa.

-Loimaalla asiat on hoidettu hyvin ja pelaamiseen on saanut keskittyä rauhassa, toteaa Salonen.

Nuoreen joukkueeseen kokemusta tuo Suomen mestaruuden Biisonien riveissä 2011–2012 kaudella voittanut Jani Kivinen. Viime kaudella todellisen paluun pelikentille tehnyt Kivinen yrittää sovittaa kiireellisen perhe-elämän, työn ja koripallon pelaamisen keskenään.

-Haasteita ajankäytön kanssa tosinaan on, mutta hyvin on toistaiseksi selvitty. Yritetään pysyä nuorten pelaajien perässä ja katsotaan missä ollaan kauden päätteeksi. Kauden päätavoite on yksinkertaisesti Divisioona B:n voitto, kertoo Kivinen.

Biisonien joukkue on pelaajiston kannalta loimaalaisempi kuin aikoihin. Tämä on Korikonkari-kasvatti Kivisen mielestä vain positiivinen asia.

-Näen tosi tärkeänä, että joukkueessa on omia kasvatteja. Olen tosi ylpeä A-pojista, sillä he ovat pärjänneet treeneissä erinomaisesti. Tämä luo jatkoa ajatelleen hyvää.

Bisons on pelannut ennen kauden alkua hyviä harjoitusotteluja sarjatasoa ylempänä majailevia Forssan Koripoikia, Kaarinan Ura Basketia sekä Pyrintö II:sta vastaan. Viimeksi lauantaina Bisons nappasi kotonaan kovan päänahan kaataen Forssan 14 pisteellä. Divari B vastus Raholan Pyrkivä kaatui vierasottelussa lähes 30:llä pisteellä. Uskoa tulevaan valaa myös, että preseasonilla Bisons kaatoi turkulaisen divari A-joukkueen Kristikan lähes yhtä suurella pistemäärällä kuin Korisliiga-joukkue Lapua.

Kauden avausottelu helsinkiläistä NMKY:tä vastaan pelataan sunnuntaina 1.10 klo 17 alkaen Loimaan Liikuntahallissa. Päävalmentaja Mannelinin mukaan avausvastustaja on laadukkaasti valmennettu ja tasokas joukkue.

 

Kapteeni-Kivisen terveiset loimaalaisille ovatkin varsin selkeät.

-Ensi kaudella on tarjolla vauhdikasta, iloista ja toivottavasti myös näyttävää korista. Oma tuki joukkueelle on peleissä aina huipputärkeää. Pidetään vanha hyvä meininki yllä ja laitetaan meteliä mökkiin, Kivinen toivoo.

2017-09-28T05:59:16+00:00 28.9.2017|Ajankohtaista|