Pitkä ja luminen matka oli hyydyttää Bisonsin – rutiini toi voiton

Jyväskylän Weikot – LoKoKo Bisons 67-82 (38-45)

 

Poikkeuksellisesti lauantaina pelattu vierasottelu Jyväskylän Weikkoja vastaan ei tarjonnut koripalloilun hienouksia. Hieman syyskauden tempoon ja yleispelaamisen tasolle vajonnut Bisons lämpeni otteluun hitaasti. Runsaasti missattuja lay-upeja ja isoja merkkausvirheitä puolustuksessa kertoivat huonosta keskittymisestä. Weikot karkasi alussa 10-3 johtoon ja kun Petteri Ruutiainen joutui nopeasti virhevaikeuksiin, joutui Bisons muuttamaan peluutusta heti ottelun alusta saakka.

Toisella jaksolla Winslo Barry jr:n kolmas virhe vei Weikkojen järkäleen penkille. Bisons sai pienempää viisikkoa vastaan pelinsä paremmin kulkemaan ja käväiseekin välillä ottelun johdossa. Petteri Ruutiaisen hyökkääjänvirhe ja perään vihelletty tekninen virhe päättivät Petskun illan vain reilun viiden minuutin iltapuhteen jälkeen. Seuraavat minuutit Bisons viimeisteli tehokkaasti ja repäisee puoliajan johdoksi 38-45.

Tauon jälkeen Barry on vaikea pideltävä low-postissa ja hän pitääkin omilla suorituksillaan kotijoukkueen mukana ottelussa. Bisonsin Sebastian Booker vastaa Weikkojen pyristelyyn muutamalla kovalla yksilösuorituksellaan ja sytyttää vieraat lopullisesti.

Weikkojen Glenn Stokes löysi pelikaverinsa ottelun aikana yhdeksällä syötöllään. Stokesilla ei sen sijaan ollut paras heittopäivänsä eikä syöttötilaston ykkönen Aleksi Kantonen pelannut kauden tasollaan. Stokesin pelinrakentelut Bisons esti kaksi viimeistä jaksoa varsin tehokkaasti.

Molemmilla joukkueilla oli ongelmia kolmosten kanssa (Weikot 7/34 ja Bisons 6/21). Jani Kiviselle Jyväskylän korit olivat suotuisat pienen lamakauden jälkeen. Bisonsille tilastoidut yhdeksän korisyöttöä eivät kerro kauden aikana nähdystä epäitsekkäästä hyökkäyspelaamisesta.

Rasmus Marttinen oli sivussa ottelusta lievän alaraajavamman vuoksi. Uusi vahvistus Brandon Norfleet sai ensiminuutit Suomen maaperällä, mutta oli odotetusti pelikuvioista ulkona. Hyvin liikkuvalta Norfleetilta voi odottaa kuitenkin kovia tehoja, kunhan mies saa alleen kunnon yöunet ja pääsee treeneissä pelikavereihin tutuksi. Bisonsin tehopelaaja oli jälleen kerran Joshua Caldwell 24 pistellään ja 13 levypallolla.

2018-02-04T21:15:56+00:00 4.2.2018|Ajankohtaista|