Playoffs-ottelut käyntiin vierasottelulla

Runkosarjan voittajaksi selviytynyt LoKoKo Bisons aloittaa kevään pudotuspelit 14.3 Raholan Pyrkivää vastaan. Kotiedusta huolimatta Bisons aloittaa sarjan vierasottelulla, koska samaan aikaan Hurrikaani aloittaa omat pudotuspelinsä Loimaan Liikuntahallissa. Ottelusiirto ei ollut tässä kohtaa mahdollinen, joten sarja aloitetaan Tesoman Palloiluhallissa. Toinen kohtaaminen pelataan perjantaina 16.3 Loimaalla ja mahdollinen kolmas ottelu pelataan myös Loimaalla 17.3. Puolivälierät pelataan paras kolmesta -järjestelmällä. Välierävaiheessa voittoja tarvitaan kolme kuten myös kauden huipentavissa finaaleissa. Finaalien voittaja saa hakea lisenssiä Divisioona 1A:sta.

Runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittunut Raholan Pyrkivä oli jäädä pudotuspelien ulkopuolelle, mutta neljän ottelun voittoputken ansiosta se onnistui päättämään Äänekosken Huiman kauden runkosarjaan. Runkosarjan kohtaamisissa Bisons oli Raholaa selvästi parempi (marraskuussa Tampereella 53-81 ja helmikuussa Loimaalla 108-74).

Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin ei aliarvioi tulevaa vastustajaa:
– Raholalla on terveenä ollessaan kova materiaali ja veikkasin heitä ennen kautta korkeammalle sarjataulukossa. Pitkin kautta heidän pelintekonsa on hieman tökkinyt, mutta nyt kun Jussi Hämäläinen on palannut joukkueeseen, on sekin asia korjaantunut. Korisliigasta tuttu Ville Haapoja sekä Vilppaan entinen liigapeluri Lauri Tiainen ovat todellisia laatupelaajia joukkueessa. Erityispiirteenä Raholan pelitavassa on heidän paljon käyttämä paikkapuolustuksensa, se vaatii erityishuomioita ennakoi Mannelin.

Päävalmentajana Pyrkivällä toimii Heikki Järnström, joka on valmentanut joukkuetta jo usean kauden ajan. Apuvalmentajana toimii kaiken nähnyt ja kokenut Jarmo ”Jarkki” Laitinen. Kokoonpano on pysynyt poikkeuksellisen hyvin yhdessä viime vuodet, joten hyvin yhteen pelaavaa joukkuetta Bisons lähtee joka tapauksessa kaatamaan.

Seuraa heitä:

Ville Haapoja, Raholan Pyrkivä
Haapoja kuuluu myös Korisliiga-joukkue BC Nokian riveihin. Liigassa minuutteja kertynyt on tällä kaudella kolmessa ottelussa. M1DB:ssä 13 ottelua, 18,2 pisteen ja 11,2 levypallon keskiarvolla. Haapoja on erinomainen levypallopelaaja ja erittäin hyvä kaukoheittäjä (41,5%). Ei ole pelannut Bisonsia vastaan vielä tällä kaudella.

Tommi Rasi, LoKoKo Bisons

Tommi on pelannut hyvin satunnaisesti johtuen käynnissä olevasta asepalveluksesta. Nyt kauden loppuvaiheilla on päässyt treenaamaan joukkueen kanssa enemmän. Tuntee vastustajan valmentajan ja pelaajat läpikotaisin. Teki kauden ensimmäisessä kohtaamisessa 24/8 tilastot, joten näytönhaluja piisaa.

Rasmus Marttinen, LoKoKo Bisons

Pienten vaivojen vuoksi Rasse on menettänyt molemmat Rahola-ottelut kauden aikana. Nyt Rassekin pääsee irti oikeaan aikaan. Rasse tuo hurjasti lisää osaamista niin hyökkäys kuin puolustuspäähän. Erinomaisena kaukoheittäjänä hän imee itseensä vastustajan puolustusta, jättäen avoimia paikkoja myös muille pelikavereille.

Otteluparit puolivälierissä:
LoKoKo Bisons (1) – Raholan Pyrkivä (8)
Helsingin NMKY (2) – Hyvinkään Ponteva (7)
Munkkiniemen Kisapojat (3) – Jyväskylän Weikot (6)
PeU- Basket (4) – Karkkila (5)

Joukkueenjohtaja Heikki Perho lähettää myös omat terveisensä loimaalaisyleisölle:
– Kotijoukkue tarvitsee kaiken tuen kun tosipelit alkavat. Panokset kovenee, mutta lippujen hinnat ei eli kaikki kannustamaan!

2018-03-12T22:15:31+00:00 12.3.2018|Ajankohtaista|