Sarja tasan 2–2 – Edessä Game 5!

Hummer ei pienkoneeseen astu, kun omin siivinkin pääsee.

Hummer ei pienkoneeseen astu, kun omin siivinkin pääsee.

Bisons Loimaa–Kataja Basket 89–74, (47–33)

Sarja tasan 2–2

Bisons onnistui tasoittamaan finaalisarjan sunnuntaina HK Areenalla. Voitto kirjattiin 15 pisteen erolla. Kauden huipentava game 5 pelataan tiistaina Joensuussa.

Bisons hallitsi neljättä finaalia käytännössä koko pelin ajan. Puolustus oli äärimmäisen aggressiivista heti alusta lähtien eikä Kataja löytänyt eväitä sen horjuttamiseen. Lukemat kuitenkin pysyivät tasaisina aina toisen neljänneksen puoliväliin saakka. Pierre Jallow (6/6) jatkoi erinomaisia otteitaan ja kaksi vahvaa koria veivät Biisonit neljän pisteen johtoon. Hetkeä myöhemmin Biisonien puolustus aiheutti 11–0 -jakson ja kotijoukkue karkasi 13 pisteen päähän. Ensimmäisen puolikkaan jälkeen kotijohto oli 14 pistettä.

Kolmas neljännes eteni samaan tahtiin pitkään. Kotiyleisöä säikyteltiin todenteolla, kun Anthony Hilliard (9/2/3) ajettiin kentältä virhetilin täytyttyä. Vain muutamaa sekuntia myöhemmin myös Roope Ahoselle (9/1/1) tuomittiin viides virhe ja hänkin joutui jättämään kentän. Kentälle heitettiin Ilpo Pehkonen (7/2/1) ja Liam Djeen (1). Kumpikin suoriutui vaikeasta tilanteesta erinomaisesti. Djeen säkitti vaparin ja hetkeä myöhemmin Pehkonen räjäytti pankin huikealla kulmakolmosellaan. Pekka Salminen oli pakotettu ottamaan aikalisän. Viimeiselle neljännekselle mentiin kotijoukkueen 16 pisteen johdossa.

Kataja ei onnistunut kirimään viimeiselläkään jaksolla. Korit tulivat käytännössä vuorotelleen, eikä vierasjoukkue saanut runeja aikaiseksi. Pehkonen säkitti illan näyttävimmän kolmosen. Heitto löysi tiensä koriin levyn kautta, kun ottelua oli jäljellä viitisen minuuttia.  Marius van Andringa (8/1/1r) yritti vielä herätellä joukkuettaan mukaan taisteluun, mutta tuloksetta. Viimeiset minuutit kentällä pelasivat käytännössä vaihtomiehet. Ainoastaan Artur Arhangelski jäi Biisoneista ilman tilastomerkintää.

-Lähdettiin tosi löysästi. Pystyi aistimaan jo kahden minuutin kohdalla, että tänään tulee turpaan. Se on ihan turha yrittää aikalisillä ja tauoilla saada ilmettä muuttumaan, jos peliin tulee noin, Van Andringa moitti.

Pekka Salminen ei halunnut piiloutua väsymyksen taakse.

-Kaikki on vähän puhki. Ei näissä peleissä enää sellaisia mietitä. Turhaa pulinaa.

Ottelun ratkaisi Biisonien tilannekovuus. Bisons ei antanut tuumaakaan periksi puolustuspäässä. Mustelmia tuli ja verenvuotoakin nähtiin jälleen. Pudotuspeleissä on pantava kaikki likoon. Gibsonin peräänkuuluttama vastustajan hommiin laittaminen toteutui puhtaimmillaan. Kovuus näkyi etenkin levypallolukemissa. Bisons voitti kategorian 43–27. Peräti 13 levyä Bisons repi hyökkäyspäässä.

-On ikävää, ettei Knight voi pelata, mutta se on meidän etumme. Pystymme paremmin rynnimään levyihin, Jallow hymyili.

-Levypallolukemat ovat todella surulliset, mutta joka kerta ollaan niistä opittu, Pekka Salminen mietti.

Yksi suurista voitonavaimista oli Biisonien vaihtopenkki. Pierre Jallow, Ilpo Pehkonen ja Liam Djeen kantoivat vastuunsa upeasti, kun hätä oli suurin.

-Olen erittäin ylpeä joukkueestani. Tiedän, että Ipe on aina valmiina. Liam heitettiin vaikeaan tilanteeseen pelaamatta suoraan vapaaheittoviivalle, mutta hän suoriutui hienosti, Greg Gibson kehui.

Biisoneista eniten pisteitä keräsivät Tuukka Kotti (14/15/4/2r), Martin Zeno (15/3/4) ja Ian Hummer (18/8/2/1r). Antto Nikkarinen (10/1/2/1t) ja Roope Ahonen heittivät tappavan tarkasti kolmoskaaren takaa (Nikkarinen 66,7 % ja Ahonen 75 %). Katajalta suurimpaan pistepottiin ylsi Robert Arnold (22/8/1/1r).

Kauden kruunaava viides finaali pelataan siis tiistaina Joensuussa. Biisonien on pystyttävä pitämään intensiteetti korkeana myös vieraskentällä. Tähän saakka kaikki sarjan finaaliottelut on voitettu kotikentällä.

-Sarjan tilanne vaihtuu nopeasti. Edessä on vieraspeli erittäin vaikeassa paikassa. Katajalla on pudotuspeleistä alla kaksi upeaa viidettä peliä. Meilläkin on yksi, mutta se oli kotisalissa, Gibson jutteli.

Motivaatiota ei viidenteen finaaliin tarvitse etsiä.

-Viides finaali on aina viides finaali. Ei ole hirveän vaikea latautua, ei ainakaan pitäisi olla, Van Andringa totesi.

-Jos keneltä tahansa koripalloilijalta kysyttäisiin, haluatko pelata huomenna viidennessä finaaliottelussa, olisimme valmiita antamaan vaikka oikean kätemme. Meillä on edessä pitkä kesäloma pelin jälkeen. Kentälle on jätettävä kaikki, sillä huomista ei ole, Jallow sanaili.

2016-10-19T12:48:03+00:00 17.5.2015|Ajankohtaista|