Taisteluvoitto Helsingistä tasoitti ottelusarjan

Helsingin NMKY – LoKoKo Bisons 67-73 (29-35)

 

Namikan ja Bisonsin välinen ottelusarja tarjosi jo toisen kerran todellisen jännitysnäytelmän. Markus Vallila oli sivussa Namikan kokoonpanosta, mutta tilalle tullut Jesper Granlund tarjosi uuden option hyökkäyspeliin.

Alku sujui tällä kertaa tasaisesti. Namika pelasi palloa kaarelle, mutta heitto ei pudonnut keskiviikon malliin. Bisons sen sijaan pelasi tapansa mukaan palloa sisään ja nosti alta palloa koriin. Pari Erik Waxlaxiin kohdistunutta kyseenalaista virhettä sai aikaan reagointia loimaalaiskannattajien taholta. Namikalla ei pallo liikkunut, kuten se Loimaalla ajoittain liikkui. Myös Namikan nopeisiin lähtöihin Bisons pääsi aiempaa paremmin mukaan.  Avausjakso tasan 17.

Tasaisen avausjakson jälkeen Bisons pelasi tiiviisti. Juho-Matti Henttonen ja Esko Salonen heittivät kolmoset pohjaan ja pakottivat Namikan aikalisälle. Aikalisän jälkeen Bisonsin puolustus hölmöili ja Namika nousi jälleen tuntumaan. Muuten jaksoa leimasi Namikan heikko kaukoheittopeli, joka piti Bisonsin edellä.

Puoliajan jälkeen Jesper Granlund osoitti pelimiehen merkkejä nostamalla muutaman kovan korin jakson alkuun. Alex Foster koki kovia kun hänen jalkansa vääntyi Namikan puolustuksen pihdeissä. Namikan pelaaja ei saanut päivänselvästä tilanteesta kuitenkaan virhettä, niinpä vierasyleisö ja Arttu Mannelin protestoivat tilannetta. Lopputuloksena Mannelin sai teknisen virheen ja tunnelma kohosi hallissa. Kovaäänisen protestoinnin vuoksi tuomareiden linja heittelehti seuraavissa tilanteissa. Osittain tuomarisekoilun jälkeen Namika nousi jälleen johtoon.

Päätösjaksolla Biisonien rotaatio oli käydä hyvinkin kapeaksi kun Ville Karvonen sai jo neljännen virheensä. Lisäksi Petteri Ruutiainen loukkasi jalkaansa. Esko Salosen illan toinen kolmonen tuli tärkeään paikkaan ja antoi avaimet voittoon. Marcus White oli lopussa kova ja runnoi palloa sisään Namikan käsiviidakkoa vastaan. Namika haki kavennusta vielä kolmosillaan, mutta heittopeli oli tukossa koko ottelun ajan.

  • Tämä oli huipputärkeä voitto. Viime pelissä aloitimme hieman löysästi, nyt saimme pelistä kiinni heti alussa. Peliminuutit putosivat kun saimme rosteriin lisää laajuutta. Pallonmenetyksiin ja Namikan hyökkäyslevypalloihin pitää kiinnittää seuraavassa pelissä huomiota. Petteri Ruutiainen ja Mikko Jämsä olivat viime ottelussa vähän puolikuntoisia. Lisäksi saimme Markus Lammelan mukaan kokoonpanoon. Hän ei tilastoissa näkynyt, mutta puolusti hyvin, kehui Arttu Mannelin.

Marcus White oli jälleen Biisoneiden tehomies tilastoilla 22/13.

 

2019-03-23T20:53:02+00:00 23.3.2019|Ajankohtaista|