Vierasvoitolla sarja tasoihin – Ratkaisu siirtyi Loimaalle

 

Helsingin NMKY – LoKoKo Bisons 68-77 (27-35)

 

Neljännen puolivälierän kuvio oli selvä. Bisons oli pakkovoiton edessä, muuten edessä olisi ollut kesäloma. Riku Laine oli pitkästä aikaa Bisonsin kokoonpanossa. Namikalla oli jälleen Jesper Granlund sekä Markus Vallila palanneet kokoonpanoon.

Peli käynnistyi Marcus Whiten koreilla ja aikaisella johdolla, kunnes Namikan kolmoset siirsivät kotijoukkueen johtoon. Namika oli viime ottelun tapaan hyvin mukana levypalloissa, mutta viimeistelyssä sen peli takkuili. Juho-Matti Henttosen hyökkäyslevy ja 2p antoivat jaksojohdon 13-19.

Toisella jaksolla Granlund pääsi jälleen irti aiemmin Helsingin pelin malliin. Ville Karvonen sai jo kolmannen virheensä. Riku Laine tuskaili korinteon kanssa, kunnes sai lopulta tulosta aikaan pisteiden muodossa. Jakso oli kauttaaltaan tiukkaa vääntöä, jossa ei koreilla mässäilty. Sakari Laakso pysyi täysin Laineen ja kumppaneiden ansiosta ilman koria. Bisons alkoi viemään levypallopeliä, mikä helpotti puolustuspeliä merkittävästi. Bisons onnistui puolustamaan kotijoukkueen vain 27 pisteeseen puoliaikaan mennessä, joten tilastollisesti Bisons oli vahvasti pelissä mukana.

Tauon jälkeen peli jatkui fyysisenä vääntönä. Alex Foster sai kovaa käsittelyä Namikan puolustuksen keskellä. Pilli ei kuitenkaan soinut ja niinpä Bisonsin penkki osoitti tilanteesta oman mielipiteensä. Kuten yleistä palaute palkittiin teknisellä virheellä. Riku Laineen rooli kasvoi pelin edetessä. Pisteiden lisäksi mies jakoi palloa pelikavereilleen ja puolusti kovaa Namikan laitureita. Ville Karvosen vaikea ilta päättyi ensin henkilökohtaiseen virheeseen, jonka protestoinnista Karvonen sai teknisen virheen. Namikan hyökkäys oli täysin tukossa, sen sijaan Bisons kasvatti eroa läpi jakson. Huippujakso antoi 19 pisteen johdon neljännelle jaksolle.

Kuten tavallista turvallinen johto on samalla myös vaarallinen johto. Bisons meni totaalikipsiin parin menetyksen jälkeen. Liike loppui ja Namika sai kotiyleisönsä tuella ”momentumin”.  Laakso avasi pistetilinsä ja Tuure Takala oli jälleen tarkkana kaaren takana. Paha virhe sattui kun Alex Foster rikkoi hyppyheittäjää ja antoi Sakari Salmiselle kolme vapaaheittoa. Eroa oli enää piste ja pelikellossa 1:14. Riku Laine oli lopussa mies paikallaan ja kesti ratkaisuhetken paineet.

Bisonsin parhaana palkittiin Juho-Matti Henttonen (8/5, +/- lukema +19)

Kolmannen jakson iloittelu oli lopulta pelin ratkaisu, vaikka Namika hurjan kirin saikin aikaan. Bisons pelasi enemmän vahvuuksillaan kun pelissä Loimaalla. Hyökkäyslevypallot satuttivat Namikaa ja nopeat lähdöt saatiin paremmin kontrolliin. Viime pelissä loistaneet Sakari Laakso ja Jyri Eboreime oli nyt vaisuja. Ville Karvosen minuutit jäivät vähiin, mutta muuten ratkaisuvoima ei jäänyt yksin Marcus Whiten käsiin.

Ratkaiseva viides ottelu pelataan Loimaalla lauantaina 30.3 klo 17 alkaen.

 

 

 

 

2019-03-28T22:01:04+00:00 28.3.2019|Ajankohtaista|